Lilled karbis

Milliseid lilli kinkida mehele?

On olukordi, mil meeskolleegile justkui peaks lilli kinkima – sünnipäev, juubel või suuremat sorti töövõit. Kuid aina enam kingitakse meestele lilli ka soovist pidada neid meeles ja valmistada erilise päeva puhul lihtsalt rõõmu!

Alljärgnevalt leiab näpunäiteid lillekinkimise reeglite kohta!

Lilled on alati sobiv kingitus, ka meestele.

Lillede kinkimine mõlemale sugupoolele on täiesti normaalne ja tervitatav tegevus. Loomulikult tasuks silmas pidada, et lilled mida eelistad kinkida emale, ei pruugi olla parim valik mehele.

Milliseid lilli eelistada?!

Roosid on teada tuntud, ja ka meie kultuuris, esimene lillevalik. Kuid tasub silmas pidada, et roos kannab endas romantilist sõnumit ning erinevad lillevärvid on omandanud eri tähenduse. Täpsemalt võib lugeda Studio Nelk rooside valiku juures oleva kirjelduse juurest, kus peamiste värvuste tähendused ära toodud.

Kas värvus on oluline?

Roosidele omistatud värvuste tähendused ei laiene teistele lillesortidele. Siiski soovitame roosat lillekimpu vältida ja valida see järgmisel korral õrnema soo esindajale, kuid kollased krüsanteemid on igati sobivad ja ka piisavalt mehelikud ja sihvakad, et sobida ka kõige maskuliinsemale mehele.

Kui eelnevalt sai mainitud kollast, siis alati on sobivad ka oranzid, sinakas-lillad ja rohelised lilled.

Mitu õit on sobilik kinkida?

Kindel reegel, mis kehtib lillekinkimise puhul alati – kingi paaritu arv.

Meie kultuuriruumis peetakse sobimatuks kinkida kaht või nelja õit, mis on saanud traditsiooniks pigem matusetalituste juures ning arv 13, millega mõnel inimesel on ebausk.

Kuid see on vaid soovitus. Kui meeskolleeg on saanud neljandat korda isaks, siis neli tugevat hortensia- või paradiisililleõit on igati põhjendatud, sobilik ja humoorikas valik!

Kuidas leida sobivaim kimp?

Vali tumedamaid ja julgemaid toone ning lille pikkus või kimbu suurus võiks olla mehe vääriline. Roosid jäta sõbranna tarbeks, kui just ei ole soov oma kingitusega romantilisi tundeid väljendada 😉

Vormistades meie kodulehel tellimust, tasub kirjutada märkuste lahtrisse oma täpne soov, näiteks kui lillekimbule peaksid kehtima eriti maskuliinse mehe tunnused. Täidame hea meelega teie erisoove! 

Studio Nelk lillesoovitused härradele:

Eukalüpt – suur kimp aromaatseid rohelisi lehti, mis sobivad peale vaasi ka saunas vihana kasutamiseks. Või pikavarrelised, tumedavärvilisemad lilled nagu inkaliilia, nelk ja krüsanteem.

Ja kui sa ei soovi kingituse üle pead murda, on parim valik üks ilus potilill, millele saab humoorika tähenduse anda ja nimetada kingitud lille näiteks raha-või viljakusepuuks, mille eest tasub usinasti hoolitseda!